Odkryj przepyszną południowo indyjską kuchnie
Wyrusz w pełną smaków podróż bogatą w tradycję i wyraziste przyprawy.

Madras Bistro: Pięć regionów, jeden wyjątkowy stół
Wejdź do świata, gdzie przyprawy szepczą dawne sekrety, a aromaty opowiadają historie z dalekich brzegów. W Madras Bistro różnorodne dziedzictwo kulinarne Południowych Indii ożywa na Twoim talerzu — gastronomiczna tkanina utkana z tradycji Tamil Nadu, Kerali, Andhra Pradesh, Karnataki i Sri Lanki. Nasza kuchnia celebruje tę bogatą mozaikę regionalnych kuchni, gdzie nadmorskie skarby spotykają się z wewnątrznymi specjałami w harmonijnym wyrażeniu smaku.
W tym tropikalnym raju klimat sprzyja obfitym palmom kokosowym i polom ryżowym, dając początek tradycji kulinarnej, która celebruje świeże składniki i złożone smaki. W przeciwieństwie do ciężkich, kremowych dań znanych wielu osobom, kuchnia południowoindyjska to delikatny taniec przypraw, z takimi ikonicznymi daniami jak chrupiące dosy, miękkie idli i pikantne sambary, które mówią o wiekach kulinarnych innowacji. Każdy kęs opowiada historię nadmorskich targów, rodzinnych tradycji i głębokiego związku z ziemią.




Odkryj nasze menu
Nasze menu to kolekcja najpopularniejszych dań z południowych Indii.

Set Dosa
28,00 złDelikatne, cienkie naleśniki z ryżu i fasoli, podawane w zestawie z pikantnym chutneyem.

Masala Uttapam (Best Seller)
31,00 złChrupiące ciasto z ryżu i soczewicy, z dodatkiem cebuli, pomidorów i przypraw.

Klasyczna dosa
33,00 złKlasyczna dosa to cienka, chrupiąca naleśnik z fermentowanej masy ryżowej i soczewicowej, serwowana z chutney i sambar

Ghee Dosa
35,00 złChrupiące, cienkie naleśniki z ryżu i ciecierzycy, smażone na patelni, podawane z aromatycznymi dodatkami.

Cheese Dosa
45,00 złChrupiąca, cienka placka z ryżu i ciecierzycy, nadziewana pikantnym serem.

Mysore Masala Dosa
41,00 złMysore masala dosa to pikantna wersja dosy, wypełniona aromatycznym farszem ziemniaczanym i buraczanym, posmarowana ostrym czerwonym chutney, serwowana z chutney kokosa i sambarem

Masala Dosa
39,00 złChrupiące ciasto ryżowe z pikantną, ziemniaczaną masą, podawane z aromatycznymi sosami.
Zarezerwuj stolik
Doświadcz autentycznej kuchni południowoindyjskiej w ciepłej, przyjaznej atmosferze. Dokonaj rezerwacji na niezapomniane doświadczenie kulinarne.
Zarezerwuj stolikOpinie Google
Zobacz, co mówią o nas nasi klienci
"Warte odwiedzenia bistro dla fanów indyjskich smaków. Serwuje się tu kuchnię indyjską oraz z północy Sri Lanki. Zjadłem tu pyszny milk chicken z aromatycznym ryżem jeera. Bistro jest małe (3 stoliki) i skromne, ale można posłuchać hitów indyjskiej muzyki."
"My husband and I chanced upon this restaurant last Thursday whilst on a short break to Krakow from the UK. This small eatery with just 2 or 3 tables is run by the very friendly and obliging owner/chef and is conveniently located facing Ghetto Heroes Square. The Masala Uttapam, Masala Dosa, Kerala Chicken Curry, Chicken Roast and Masala Chai that we had were absolutely delicious. I highly recommend this restaurant to any lovers of South Indian food."
"Absolutely mouthwatering food! The owner (also the chef) is extremely passionate about the customers experience, and you can feel his expertise in every bite. Highly recommend the ghee dosa (he made it extra crispy for us on request). It tastes like home, is SO authentic. The only downside is that I'll miss the food terribly when I leave Kraków!"
"If you're looking for a place that serves real Malabar food, this is definitely the spot. Highly recommended for anyone craving a taste of home!"